Γιώργος Ρούσσος, Αγγελίνα Κωνσταντίνου & Γεωργία Παπαθανασίου, Κωνσταντίνος Καραμπίνος, Μάρκος Κώτσιας, Αλμπίνα Ζαχαριάδου, Μάρκος Κώτσιας, Χριστίνα Μίχου & Πένυ Κουρή
18.00 - 20.00

Λεπτομέρειες προγράμματος 

- 1800 Μουσικό ταξίδι από τον F. Chopin  στον F. Mendelssohn / Γιώργος Ρούσσος
- 1815 "Pirates of the Caribbean medley" / Αγγελίνα Κωνσταντίνου &  Γεωργία Παπαθανασίου
- 1830  Έντεχνά, λαϊκά & ρεμπέτικα μονοπάτια  / Κωνσταντίνος Καραμπίνος
- 1900 Από τη Λευκή Αχιβάδα στον Rachmaninoff /  Μάρκος Κώτσιας
- 1930 "Life is a musical" / Αλμπίνα Ζαχαριάδου, Μάρκος Κώτσιας , Χριστίνα Μίχου & Πένυ Κουρή

Βιογραφικά 

Αλμπίνα Ζαχαριάδoυ 

Γεννήθηκε στο Μπατούμι της Γεωργίας από Έλληνες γονείς. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της σε ηλικία τεσσάρων χρονών στη γενέθλια πόλη της και αποφοίτησε από το εκεί Κρατικό Ωδείο το 1986 με δίπλωμα στη φωνητική και στο πιάνο. Αργότερα πραγματοποίησε μουσικές σπουδές στο Κρατικό Ωδείο της Τιφλίδας και στο Κρατικό Ωδείο Τσαϊκόφσκι στη Μόσχα, απ’ όπου το 1991 πήρε με Άριστα Δίπλωμα Φωνητικής και Όπερας. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου τραγούδησε σε σημαντικά θέατρα της Ρωσίας και της Γεωργίας Carmen, Iolanta, Aida, Il Trovatore, Cavaleria Rusticana και άλλους σημαντικούς ρόλους του ρεπερτορίου της αποσπώντας πάντα άριστες κριτικές. Βραβεύτηκε δύο φορές ως «Καλλιτέχνης Laureate» από το Υπουργείο Πολιτισμού της Georgia. Ζει στην Αθήνα από το 1991 όπου και συνέχισε την μελέτη της με την διεθνούς φήμης soprano Fiorella Carmen Forti. Κατόπιν εκτός από την δραστηριότητα της ως καθηγήτριας μονωδίας και διευθύντριας χορωδιών συνέχισε την καριέρα στο κλασικό τραγούδι με εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπου και ερμήνευσε με επιτυχία έργα όπως Stabat Mater του Pergolesi στην Τσεχική Δημοκρατία, καθώς και έργα των Bizet, Verdi, Mozart με την Severnotseska Φιλαρμονική Ορχήστρα του John Apeitos, και άλλες μεγάλες ορχήστρες, «Aida», «Samson et Dalila» C. Saint Saens κ.α. Από το 2007 συνθέτει και εμφανίζεται με μεγάλη απήχηση στις μουσικές σκηνές με ποικίλο ρεπερτόριο. Το 2018 πραγματοποίησε 2 συνεργασίες με την Λένα Πλάτωνος. Από το 2012 συνεργάζεται με το Ωδείο Αμαντέους, ως καθηγήτρια μονωδίας & φωνητικής. 

Μάρκος Κώτσιας

Ο πιανίστας Μάρκος Κώτσιας σπούδασε στο Ωδείο Φ. Νάκας (τάξη Αλ. Παπαστεφάνου, δίπλωμα πιάνου παμψηφεί Άριστα &  Ά Βραβείο) το 2008, αποσπώντας τον ίδιο χρόνο το Ά Βραβείο στον διαγωνισμό YAMAHA (YMFE). Εισήχθη στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Στουτγκάρδης (τάξη Prof. A.Marchand), από όπου και αποφοίτησε (K.A. Diplom Klavier). Συμμετείχε ενεργά σε masterclasses κορυφαίων πιανιστών του σήμερα και έχει εμφανισθεί σε σειρές συναυλιών ως σολίστ αλλά και ως μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου συμπράττοντας με ταλαντούχους μουσικούς της γενιάς του και μουσικοσυνθέτες σε Ελλάδα και Γερμανία. Έχει διακριθεί στην πιανιστική συνοδεία κλασσικού μα και νεότερου ελληνικού τραγουδιού πλάι σε πληθώρα σημαινόντων ερμηνευτών, μεταξύ άλλων και σε δισκογραφικές δουλειές και διεθνείς κι εγχώριες εμφανίσεις της υψιφώνου Σόνιας Θεοδωρίδου επί σειρά ετών (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κυπριακά Τραγούδια, συμφωνικός Καβάφης, σύμπραξη με τη φιλαρμονική Οδησσού, ρεσιτάλ στην Εθνική Όπερα Βουκουρεστίου κ.α.). Από το 2015 και για δυο χρόνια εργάζεται ως πιανίστας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου και συμμετέχει σε μεγάλες παραγωγές της ΕΛΣ ως εκγυμναστής μπαλέτου, μουσικός πληκτροφόρων ορχήστρας και συνοδός τραγουδιού, συμπράττοντας μεταξύ άλλων και με την Ελένη Καραϊνδρου ως πιανίστας της παράστασης της ΕΛΣ 'Ταξίδι στην Αιωνιότητα'. Εμφανίζεται στην παραγωγή "Βέμπο-Κάλλας: Μια φανταστική συνάντηση" πλάι στις Αργυρώ Καπαρού, Κάτια Πάσχου (Half-Note) και Ειρήνη Καραγιάννη (Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης) καθώς και με τον κορυφαίο κλαρινετίστα της Εθνικής Γαλλικής Ορχήστρας Renaud Guy-Rousseau στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το 2021 περιοδεύει ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο των παραγωγών  της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ως πιανίστας και μαέστρος χορωδιών επί σκηνής) και ΟΝΕΙΡΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ενώ το 2022 εργάζεται ως πιανίστας ορχήστρας και ταυτόχρονα ως repetiteur μονωδών σε μεγάλες παραγωγές της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας ΕΡΤ (Carmina Burana με το Μάριο Φραγκούλη, Ηρώδειο 2022) και της ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων (5η συμφωνία του S. Prokofiev). Συνεργάζεται με την ουγγρική Συμφωνική Ορχήστρα Δουνάβεως ως σολίστ του 20ου κοντσέρτου για πιάνο του W.A. Μozart υπό τη μπαγκέτα της μαέστρου Μυρσίνης Χατζηκωνσταντή. Διδάσκει τάξη πιάνου στο Ωδείο Αμαντέους.

Γιώργος Ρούσσος

Ονομάζομαι Γιώργος Ρούσσος, ζω στην Αθήνα και είμαι 10 ετών στην Ε’ δημοτικού. Ασχολούμαι με το πιάνο από την ηλικία των 4 ετών. Έχω πολλά χόμπι αλλά τα αγαπημένα μου είναι το πιάνο, το σκάκι και οι κύβοι του Ρούμπικ. Η μουσική είναι σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητα και στην ζωή μου. Μου αρέσει πάρα πολύ και να δημιουργώ δικές μου συνθέσεις. Οι αγαπημένοι μου συνθέτες είναι οι Chopin και Liszt. Τα αγαπημένα μου κομμάτια είναι οι σπουδές Chopin και το Liebestraum του Liszt. Εμφανίσεις:

Μάιος 2022: Συμμετοχή στην μαθητική συναυλία του ωδείου Αμαντέους στον Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσού.

Νοέμβριος 2022: Συμμετοχή στην εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Μαρισούλας Καταραχιά στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Θάνος Κωτσόπουλος» του Δήμου Γαλατσίου.

Μάρτιος 2023: 1ο Βραβείο, χρυσό μετάλλιο στον 6ο πανελλήνιο διαγωνισμό παιδιών «JuniorPianoThess» στην Α’ κατηγορία

Κωνσταντίνος Καραμπίνος

Είμαι Φοιτητής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών στο 5ο έτος των σπουδών μου. Πιανίστας και νέος συνθέτης με ερασιτεχνική ενασχόληση τη μελοποίηση και οργανική σύνθεση. Ξεκίνησα τις μουσικές σπουδές στο πιάνο το 2007 στο Ωδείο Αμαντέους και τον  Ιούλιο 2020 έλαβα πτυχίο Πιάνου (τάξη Κ. Μπαρδή) με βαθμολογία «Άριστα» Παμψηφεί με διάκριση. Οι σπουδές μου στο πιάνο συνεχίζονται για το Δίπλωμα. Έχω συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες, σχολικές γιορτές και πολιτισμικές εκδηλώσεις ερασιτεχνικά ως σολίστ ή στο πλαίσιο συνοδείας, καθώς και live events σε μαγαζιά της Αθήνας. Ασχολούμαι με την μουσική οργανική σύνθεση από μικρή ηλικία (13 ετών) έχοντας συνεργαστεί με αρκετές φωνές, κυρίως σοπράνο και βαρύτονους. Γράφω μουσική εμπνεόμενος κυρίως από ελληνικούς μουσικούς ήχους και ακουστικά βιώματα, λυρικά και λαϊκά, με επιρροές από το δημοτικό τραγούδι. Με συναρπάζει ο γνήσιος λυρισμός των Μ. Χατζιδάκι, Δ. Παπαδημητρίου, Σ. Κραουνάκη, Α. Ιωαννίδη, κ.α. αλλά και η λαϊκότητα που απορρέει από τα έργα των Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκου, και Β. Τσιτσάνη.  Σε διεθνές επίπεδο βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την μουσική των Jacob Kollier, Finneas Eilish, Vincent Fenton. Στόχος μου είναι η εξέλιξη και ο εμπλουτισμός της ελληνικής μουσικής με νεότερα στοιχεία. Μέχρι σήμερα έχω μελοποιήσει ποιήματα των Κ. Καρυωτάκη, Κ. Καβάφη και έχω ντύσει μουσικά και αρκετούς δικούς μου στίχους. 

Διακρίσεις:

-Φεβ. 2014 / Οργανική σύνθεση: 4η θέση με το έργο «Με την αγαλλίαση της παιδικότητας» για πιάνο 

- Απρίλιος 2017  / Οργανική σύνθεση, 1Ο Βραβείο με το έργο «Εαρινά κύματα αισθήσεων» για πιάνο

 - Απρίλιος 2017  / Μελοποιημένος στίχος: 2η θέση με το έργο «Ευγένεια», στο ομώνυμο ποίημα του Κ. Καρυωτάκη για πιάνο & ακορντεόν 

 - Φεβρουάριος 2018 Οργανική σύνθεση: 3η θέση με το έργο «Ένα σύννεφο όνειρα» για πιάνο.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΩΔΕΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ